Catalunya, Aragó

L’incantari

“a través d’instruments antics com l’arpa doble aragonesa, ens ofereix un viatge narratiu sonor i visual, que evoca paradisos perduts a través de textos poètics i precioses melodies”

20:30 h.

Divendres 8 de juliol

Veu, arpa, cítola, viola de gamba

Lucía Samitier, Arturo Palomares, Ana Cerezo

L´Incantari és un projecte artístic de l´arpista i cantant Lucía Samitier i de l´artista multidisciplinar Arturo Palomares. Aquests intèrprets, estudiosos i investigadors de la música antiga i tradicional catalano-aragonesa, així com de la immensitat de melodies i textos que emanen de la cultura ibèrica en general, la música oriental, sefardita i els cants de trobadors i de pelegrins medievals, ens ofereixen un espectacle que recrea i actualitza les cançons antigues. Compartint escenari en aquesta onzena edició del festival amb Ana Cerezo a la viola de gamba, L’incantari mitjançant la veu com a element principal, així com a través d’instruments antics com l’arpa doble aragonesa, ens ofereix un viatge narratiu sonor i visual, que evoca paradisos perduts a través de textos poètics i precioses melodies.

Regne Unit

Tâla Tarang

” uneix en aquesta ocasió la seva formació clàssica amb el diàleg, clarament complex, de la tabla índia”

23.00 h.

Divendres 8 de juliol

Arpa, tablas índies

Eleanor Turner, Mendi Singh

Eleanor Turner, una de les més aclamades arpistes contemporànies i reconegudíssima intèrpret internacional, uneix en aquesta ocasió la seva formació clàssica amb el diàleg, clarament complex, de la tabla índia. Aquest instrument de percussió és, probablement, un dels més complicats en la seva execució, ja que a més del mètode i la mètrica es deu a una musicalitat molt rica en matisos que només pot alçar el vol gràcies al talent de músics com Mendi Singh, un dels especialistes en tabla índia més cèlebres del Regne Unit actualment. Eleanor i Mendi exhibeixen la seva mestria a l’espectacle “TâlaTarang – RhythmWaves” (Ones de Ritme), desplegant un repertori de melodies folklòriques, èxits del pop, Bollywood, músiques del món, música clàssica occidental i improvisacions, sense posar murs a tres de les claus primordials del llenguatge musical: afinar, mesurar i intuir.

Share This