Catalano- Aragonès

L’incantari

(tornem al juliol de 2022)

“coneixedors de les tradicions musicals de la música oriental, sefardita, de cants de trobadors i pelegrins medievals”

20:00 h.

Divendres 3 de juliol

Veu, arpa, cítola, viola de gamba

Lucía Samitier, Arturo Palomares, Ana Cerezo

L’Incantari és un projecte artístic de l’arpista i cantant catalano-aragonesa Lucía Samitier i de l’artista multidisciplinari Arturo Palomares. Aquests intèrprets, coneixedors de les tradicions musicals de la música oriental, sefardita, de cants de trobadors i pelegrins medievals, ens ofereixen un espectacle que recrea i actualitza les cançons antigues. Especialistes en la interpretació de música d’arrel, s’acompanyen d’instruments musicals propis d’aquest gènere i de l’època que representen, com és l’arpa doble catalanoaragonesa, la cítola i la viola de gamba, aquesta última en mans de l’artista Ana Cerezo, que afegeix una pàtina extra de musicalitat a l’espectacle. Una experiència no només sonora sinó també visual, estètica i sobretot emotiva. Una inauguració entranyable, amena i enriquidora en aquesta onzena edició de festival

Regne Unit

Tâla Tarang

(tornem al juliol de 2022)

“la música és el llenguatge més universal que té l’ésser humà, menys pertorbador”

23.00 h.

Divendres 3 de juliol

Arpa, tablas índies

Eleanor Turner, Mendi Singh

Quan un músic a arriba a nivells d’execució poc habitual és gairebé inevitable que aquest rebutgi ofertes de comunicació musical amb altres instrumentistes provinents de gèneres molt diferents, de cultures allunyades al mètode i repertori clàssic, però amb una gran capacitat de llenguatge i enteniment. Queda reforçada la idea que la música és el llenguatge més universal que té l’ésser humà, menys pertorbador, i el públic es presta a l’experiment convençut que l’experiència ha marcat un abans i un després en la percepció que es té de les nostres relacions.

Eleanor Turner (Regne Unit) és una de les més aclamades arpistes contemporànies, reconegudíssima intèrpret internacional que uneix amb èxit la seva evident formació clàssica amb el diàleg, desenfadat però complex, de les Tablas indias. Aquest instrument de percussió és, probablement, un dels més complicats en la seva execució, ja que a més de el mètode i la mètrica es deu a una musicalitat molt rica en matisos i que només pot alçar el vol gràcies al talent de músics com Mendi Singh (UK). Tots dos exhibeixen la seva mestria a l’espectacle Tâla Tarang (ones de ritme), desplegant un repertori de clàssics, èxits de l’pop, músiques del món i improvisacions, però sense posar murs a tres de les claus primordials de l’llenguatge musical: afinar, mesurar i intuir .

Share This