Londres, UK

Alinahipharp

(tornem al juliol de 2022)

“l’homenatge que rendeix a les grans llegendes del jazz com les arpistes Dorothy Asby i Alice Coltrane, el piano de Sun Ra o els ritmes afrobeat que es van popularitzar en la dècada dels 70”

23:00 h.

Diumenge 5 de juliol

Arpa, baix elèctric, bateria, percusió

Alina Bzhezhinska, Mikelle Montolli, Adam Teixera, Joel prime

AlinaHipHarp és un quartet internacional amb seu a Londres, liderat per l’arpista nascuda a Ucraïna Alina Bzhezhinska. Com innovadora Alina ha adquirit una sòlida reputació, gràcies a un so únic que extreu del seu instrumento mitjàçant  l’ús d’efectes i electrònica i l’homenatge que rendeix a les grans llegendes del jazz com les arpistes Dorothy Asby i Alice Coltrane, el piano de Sun Ra o els ritmes afrobeat que es van popularitzar en la dècada dels 70. Alina va irrompre a l’escena musical del Regne Unit al “EFG London Jazz Festival” i va ser nominada a “millor experiència en viu 2018 Jazz FM Awards”. Poc després surt a la venda el seu àlbum Inspiration, collita d’excel·lents crítiques i el pont que li facilita l’entrada als millors festivals internacionals de jazz del món. Els seus imaginatius i elaborats programes també són causa del seu èxit mediàtic, arribant fins i tot a tocar al Parlament Europeu, en les celebracions de l’80 aniversari de la Reina al Castell de Balmoral i en la celebració de l’aniversari del Rei de Tailàndia a Bangkok. D’excel·lent formació clàssica (estudis a Varsòvia, Polònia, EUA) també ha actuat amb moltes de les principals orquestres europees, inclosa l’Orquestra Simfònica de l’Món Jove, l’Òpera Nacional de Varsòvia i l’Òpera d’Escòcia, fins que desvia tota la seva atenció artística  al seu quartet, nascut al 2017. Actualment, Alina és professora d’arpa a la Universitat Goldsmiths de Londres.

Per a la seva quartet Alina té el suport d’experimentats músics en el sector de l’jazz, amb Adam Teixeira (Bateria), mikele Montolli (baix elèctric) i Joel Prime (percussió).

Share This