Divendres 30 de Juny, 21:00

Rodrigo Romaní, amb Beatríz Martínez. Galícia

Rodrigo Romaní destaca per ser un dels grans exponents de l’arpa cèltica i la tradició de la música gallega. Romaní es va donar a conèixer al capdavant del grup Milladoiro, amb el que va estar durant dues dècades recorren tot el món. Se’l considera un dels màxims recuperadors del folklore de la música celta per arpa on també ha sabut crear un llenguatge propi i ric a partir de les arrels tradicionals. Per aquesta vetllada, a Romaní l’acompanya Beatriz Martínez, alumna avantatjada del mestre, que ha esdevingut una de les grans dins l’escola d’arpa cèltica. Actualment preparen un treball discogràfic conjunt. Al nostre Festival tindrem l’honor de veure en primícia i per primera vegada a casa nostra part del repertori del nou treball que van estrenar al International Festival of Harps a Dinan (França) .

Rodrigo romani


 

Divendres 30 de Juny, 23:00 h

Raoul Moretti. Itàlia

L’italo-suís Raoul Moretti és un dels arpistes més personals i lliures de la nova fornada d’artistes contemporanis. Tot i mantenir un vincle amb la tradició, Moretti s’ha desmarcat d’aquesta en la busqueda personal d’un llenguatge propi en el que ha esdevingut un innovador incorporant estils musicals com el pop, el rock, el jazz o la música free. Moretti basa el seu estil a partir de l’electroarpa i els sons electrònics que combina amb projeccions i electrònica variada en una posada en escena que intenta anar més enllà dels concerts habituals. El seu so i la seva manera de fer-nos sentir la música ens trasllada a paisatges onírics i a imatges que a vegades poden ser molt melancòliques i evocadores. 

 

raoul moretti


 

Dissabte 1 de Juliol, 20:00 h

Lune Bleue Trio. Bretanya

La proposta que ens porta Lune Bleue Trio és ideal per tots aquells que tenen una imatge de l’arpa com a instrument complementari per una orquestra o per fer bonic en un gran saló. Tots aquells que creuen que l’arpa només es manifesta en repertori clàssic i tradicional trobaran en Lune Bleue Trio una referència que desmuntarà aquest fals mite que sempre ha envoltat l’arpa. L’arpista Clotilde Trouillaud, a la vegada directora artística de l’espectacle, està al capdavant d’aquesta formació que es completa amb el guitarrista Erwan Bérenguer i el bateria i percussionista Jean-Marie Stéphant. L’elegància en la posada en escena i la combinació de la música resultant que va del jazz al clàssic, fan de Lune Bleue Trio un grup imprescindible per una primera aproximació per curiosos i tots aquells que vulguin trencar falsos mites que durant segles arrossega un instrument com l’arpa.

lune bleue trio


 

Dissabte 1 de Juliol, 23:00 h

Park Stickney i Violaine Contreras de Haro. EE.UU, Suïssa

El virtuós Park Stickney és un dels grans innovadors de l’arpa de pedals. Stickney amb l’arpa de pedals ha adaptat a llegendes com Queen, Eagles o Frank Purcell. També s’ha acostat a l’univers de la música llatina i sobretot ha apropat el so de l’arpa de pedals al jazz a través d’uns baixos que en alguns casos ens poden recordar a mites com Jaco Pastorius o Marcus Miller. En aquesta ocasió, Stickney es presenta a duo amb Violaine Contreras a la flauta travessera. Des que van començar a treballar plegats han explorat diversos mons com la cançó d’autor a través d’adaptar un clàssic francès a la sonoritat del duo, com Georges Brassens. L’espectacle que ens presentaran va més enllà i explora el terreny del jazz i la música contemporània, amb moments d’improvisació, llibertat creativa i un so sorprenent i divers.

park stickney violaine contreras


 

Diumenge 2 de Juliol, 12:30 h

Concert del conjunt d'arpes de la classe d'Arianna Savall.

De la mà de l’arpista i cantant Arianna Savall podrem veure un dels concerts més familiars, pedagògic i i il·lustratiu del Festival. Savall, al capdvant dels seus arpistes del conservatori de Bellaterra ( El Musical) ens aproparà al repertori celta i bretó on també destacaran diverses danses i temes clàssics a partir d’intercanvis d’arpes de diferents mides en funció de l’adequació als temes triats. D’aquesta manera, petits i grans podran gaudir d’un bonic repertori i a la vegada aprendre i deixar-se portar per les diferents tonalitats i registres de l’arpa. Savall (que comptarà amb l'enriquidora participació de Petter Udland Johansen) i els seus arpistes ens transportaran a un món i una sonoritat on les diferents veus del conjunt d’arpes es fonen amb tota naturalitat.

 

Conservatori bellaterra


 

Diumenge 2 de Juliol, 18:30 h

José Antonio Domené. Múrcia

La programació del festival no deixa de sorprendre’ns en aquesta edició per la seva varietat i equilibri. En aquest cas, amb José Antonio Domené, un jove intèrpret de l’arpa de pedals que s’ha convertit en una de les grans sensacions d’aquest instrument en la vessant més clàssica. La intensitat i la sensibilitat en la interpretació de Domené l’han dut a treballar amb orquestres tan destacades com l’Orquestra Simfònica de Madrid, l’orquestra Filharmònica Eslovaca o l’Orquestra Estatal de Sant Petesburg, per citar-ne algunes. Ha treballat amb grans directors com Ros-Marbà, Davis o Luisotti. Com a solista, entre el seu repertori trobem a grans compositors com Britten, Debussy o Beethoven. Domené, amb l’aparent senzillesa, delicadesa i passió amb que ens interpreta ens acosta a un repertori que ens sorprèn i que en molts casos mai haguéssim pensat que seria tan accessible i meravellós

jose antonio domene


 

Diumenge 2 de Juliol, 20:30 h

Elisa Vellia Duo. Grècia

Originària de Corfú, Grècia, Elisa Vellia va traslladar-se a Londres on va descobrir l’arpa celta. Posteriorment aniria a viure a la Bretanya on indagaria en l’instrument i perfeccionaria la seva tècnica. Des del primer moment Elisa va desenvolupar un repertori propi amb una clara influència mediterrània. Les seves composicions recullen tota la tradició del nostre mar, amb especial atenció a la seva Grècia natal, partint de les entranyes del mar Egeu. Per si no fos poc, Vellia, a part d’interpretar l’arpa celta també canta, el que conforma una combinació que pot recordar-nos a la tradició dels cantautors i les grans dames de la cançó mediterrània com Maria del Mar Bonet. Per aquest recital, a Vellia l’acompanya Christophe Gauvert, contrabaixista que vesteix els temes de Vellia amb una elegància que resulta imprescindible per aquest recital.

 

elisa vellia


 

Diumenge 2 de Juliol, 23:00 h

Aka Trio. Itàlia, Senegal, Brasil.

Segurament el concert de clausura de l’edició d’aquest any és el que crida més l’atenció. Aquest recital farà que ens arribi públic vingut de diversos punts de la nostra geografia més enllà dels límits habituals. L’immens artista senegalès Seckou Keita, és el culpable d’aquest fet. La seva entrega dalt de l’escenari i el mestissatge d’arrel africana l’han portat a ser una de les figures més aclamades en els grans esdeveniments musicals d’arreu. Amb la kora i la veu ha sabut crear un repertori que l’ha portat a ser un imprescindible en festivals de tot el món en l’àmbit del jazz i el World Music. Si a això, hi afegim el fet que des d’uns anys cap aquí va formar el trio Aka Trio amb el guitarrista italià Antonio Forcione i amb el percussionista brasiler Adriano Adewale, ja tenim la fórmula perfecte a partir de la unió de la tradició de la música senegalesa, brasilera i el toc mediterrani. Per tant, ens trobem davant d’un espectacle d’una qualitat elevadíssima i que sitúa el nostre festival en una referent a nivell mundial.  

aka trio